Cloud Infrastructuur
June 6, 2024

Krane Labs: Meer dan Consulting – Een Deep Dive

Klanten vragen ons vaak waarin onze diensten verschillen van de traditionele consulting aanpak. Bij Krane Labs hebben we immers een uniek model voor support en dienstverlening ontwikkeld dat specifiek is afgestemd op jouw behoeften. In plaats van te werken met een uurtarief of projectbasis, bieden wij onze diensten aan tegen een vast maandelijks bedrag. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van ons model ten opzichte van traditionele consultants en waarom dit de toekomst is van managed Kubernetes. Net zoals een goeie garagist die met zorg en aandacht aan uw dierbare wagen werkt, richt Krane Labs zich op het opbouwen van langdurige relaties en het leveren van hoogwaardige service.

Waarom Traditionele Consultancy Niet Altijd de Beste Oplossing is voor Kubernetes-Beheer

Consultants spelen ongetwijfeld een cruciale rol bij de migratie van on-premise of fixed-config omgevingen in een colo-facility naar de public cloud. Ze zijn ook essentieel bij de transitie van klassieke managed hosting naar een Kubernetes- en container-georchestreerd systeem. Echter, zodra de initiële transitie is voltooid, begint voor jou de uitdaging van het dagelijkse beheer en de ondersteuning van de omgeving. Dit is waar het traditionele consultancy model vaak tekortschiet.

Een Kubernetes-omgeving succesvol beheren vereist dat de volledige softwarelevenscyclus geautomatiseerd is. Dit betekent dat het bouwen, testen, verpakken, distribueren en uitrollen van applicaties klaar moet zijn voor automatisatie. Wanneer deze stappen eenmaal zijn voltooid, blijft er echter nog een groot deel van het werk over dat een continue inspanning vereist: monitoring, updates, back-ups en het beheer van bijkomende diensten zoals DNS, load balancers en SSL-certificaten. Net op zo'n momenten is een consulting formule niet altijd ideaal. Wordt het (hoge) uurtarief aangerekend voor de monitoring van deze componenten? Heeft de persoon die het werk zal uitvoeren wel de juiste ervaring of wordt dit aan de juniors overgelaten? Of beperken de consulting diensten zichtot eerder theoretisch documentatie-werk?

Onze Oplossing: Een Vast Maandelijks Bedrag

In plaats van een uurtarief of projectgebaseerde aanpak, betaal je aan Krane Labs een vast maandelijks bedrag voor onze diensten. Dit heeft verschillende voordelen:

1. Consistentie en Uniformiteit

Wij voeren de basis infrastructuur en bijkomende diensten op een uniforme manier uit voor al onze klanten. Dit zorgt ervoor dat alle projecten een uniforme basis hebben en upgrades eenvoudiger kunnen worden uitgevoerd. Bovendien kunnen nieuwe medewerkers snel worden ingewerkt omdat zij werken met een gestandaardiseerde omgeving, wat de continuïteit ten goede komt. Dit is een groot verschil met consultants, die elk project afzonderlijk behandelen en vaak verschillende standaarden hanteren.

We zien elk project op lange termijn: wat we vandaag goed en duurzaam opzetten, is de komende maanden en jaren eenvoudiger te onderhouden, aan te passen en uit te breiden. Dit is een voordeel voor ons, maar ook voor jou. Het model van een project-based consultant heeft andere incentives dan om de lange termijn te optimaliseren. Zij of hij focust zich op een nieuwe opdracht. Zorgen dat de infrastructuur ook binnen een paar jaar nog stabiel draait, tussendoor alle security en functionale updates uitrollen, en dan nog op zo'n manier alles opzetten dat een team het makkelijk kan overnemen, is bij ons wél top-of-mind.

2. Directe Beschikbaarheid en Nauwe Samenwerking

Als klant heb je  directe toegang tot onze experts via Slack. "Ask us anything" is bij ons geen loze belofte. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord op je vragen zonder te hoeven wachten tot de vaste dag waarop de consultant voor jouw project beschikbaar is. Dit zorgt voor een nauwere samenwerking en snellere probleemoplossing.

3. Eenvoudigere Budgettering

Een vaste maandelijkse fee maakt het budgetteren voor onze diensten een stuk eenvoudiger. Je kan met een gerust hart al je vragen stellen zonder bang te hoeven zijn voor extra kosten per vraag. Dit elimineert het puzzelen met een vast aantal uren waarin de consultants beschikbaar zijn voor het project en zorgt ervoor dat je alle benodigde ondersteuning krijgt zonder financiële verrassingen. Geen ontsporende budgetten meer.

4. Kostenbesparing

Onze vaste maandelijkse kosten liggen beduidend lager dan de kosten van het intern aanwerven van een full-time medewerker voor dezelfde taken of van een consultant enkele dagen per maand in te huren. Dit maakt onze oplossing niet alleen efficiënter, maar ook kosteneffectief voor bedrijven die hun DevOps en IT-ondersteuning willen optimaliseren.

5. Focus op Wat Echt Belangrijk Is

Door de continue ondersteuning van het DevOps of IT-team op ons te nemen, kan jij je focussen op je kernactiviteiten. Wij zorgen voor het online houden, updaten, monitoren en back-uppen van jouw applicaties en Kubernetes omgeving. Hierdoor kan jij je richten op innovatie en groei zonder afgeleid te worden door operationele zorgen.

Conclusie

Bij Krane Labs zijn we ervan overtuigd dat ons model van vaste maandelijkse fees de toekomst is van managed Kubernetes support. Het biedt consistente en efficiënte ondersteuning, directe beschikbaarheid van experts, eenvoudige budgettering, kostenbesparing en de mogelijkheid voor jou om je te focussen op jou kernactiviteiten. Kortom, wij zijn meer dan een consulting bedrijf; we zijn een partner die samen met jou werkt aan jouw succes.

Over Krane Labs

Uncomplicate Kubernetes

Hedendaagse hosting voor uw apps en sites. Schaalbaar. Op uw publieke cloud. Zonder veel gedoe. Met support. Zonder consulting. Met vaste kost.

Onze laatste blogposts