Security
September 5, 2023

Naar de Cloud met Vertrouwen: Over ISO27001 en SOC2

Duik dieper in de wereld van cloudveiligheid. In dit artikel belichten we de cruciale rol van ISO27001 en SOC2 voor techbedrijven die zich begeven in het digitale landschap. Ontdek hoe deze normen de fundamenten van je IT-beveiliging versterken. En lees hoe wij bij Krane Labs deze normen toepassen en het pad effenen voor groei en vertrouwen in een steeds veranderende technologische arena.

Naar de Cloud met Vertrouwen: De Betekenis van ISO27001 en SOC2

In de snel veranderende wereld van technologie draait alles om vooruitgang en schaalvergroting. Maar naarmate bedrijven zich meer richten op de cloud, komt de urgentie van IT-veiligheid naar voren. Het gaat niet louter om kostenbesparing, maar om het waarborgen van bedrijfsintegriteit, klantvertrouwen en toekomstige groei.

Het Fundament van een Veiligheidsbeleid

Elke tech-onderneming, of het nu een sprankelende startup of een groeiende scale-up is, moet veiligheid als kernprioriteit beschouwen. Een solide veiligheidsbeleid trekt niet alleen klanten en investeerders aan, maar het vormt ook een vertrouwensband met stakeholders. Externe partijen, zoals klanten en investeerders, zoeken steeds vaker naar die zekerheid.

Tussen Twee Certificeringen: SOC2 en ISO27001

In de zoektocht naar versterkte IT-veiligheid zijn SOC2 en ISO27001 twee prominente bakens. Terwijl SOC2, populair in de VS, een audit geeft over de naleving van bepaalde regels, is ISO27001 een strikter framework, met een intensievere focus op data- en IT-risico's. Beide hebben hun eigen specifieke voordelen, afhankelijk van de bedrijfsbehoeften en doelmarkten. Cruciaal is dat beide beginnen met een gedetailleerde risicoanalyse en uitmonden in het ontwikkelen van een robuust Information Security Management System (ISMS).

Beginnen bij het Begin

Als CTO of Security Manager is het eerste dat je moet doen helderheid scheppen over de 'waarom' van deze certificeringen. De voordelen zijn talrijk: aantrekken van meer klanten, toegang tot snellere financiering, het verminderen van administratieve rompslomp en het positioneren van je bedrijf als marktleider op het gebied van veiligheid. Maar, zoals met alle grote ondernemingen, kunnen er hobbels op de weg zijn. Het is essentieel om veerkrachtig te blijven, je team mee te nemen in het proces en je aan te passen waar nodig.

Afsluitende Gedachten

De vraag naar certificaten zoals ISO27001 of SOC2 is geen kwestie van 'of', maar 'wanneer'. Hoewel de reis uitdagend kan zijn, zijn de voordelen op lange termijn duidelijk: vertrouwen, groei en een versterkte marktpositie. En terwijl we allemaal navigeren op dit pad naar versterkte IT-veiligheid, nemen wij je bij Krane Labs graag mee op onze reis. Volg onze serie als we onze stappen delen naar het opzetten van een volledig ISO27001 compatibel ISMS.

Over Krane Labs

Uncomplicate Kubernetes

Hedendaagse hosting voor uw apps en sites. Schaalbaar. Op uw publieke cloud. Zonder veel gedoe. Met support. Zonder consulting. Met vaste kost.

Onze laatste blogposts